Wij zijn Daan&Maan

Wij zijn Danique en Manon. De hashtag die wij gebruiken is #thinhairtwins👯 en die gebruiken wij niet zonder reden. Wij zijn een tweeling en hebben allebei – je raadt het al – dun haar.

Een paar jaar geleden zijn wij erachter gekomen dat we alopecia androgenetica hebben. Dit is een haarziekte waar mannen, maar ook vrouwen, steeds meer kaal worden.  Je kunt ons dus met een gerust hart ”ervaringsdeskundigen” noemen. Wij hebben niet alleen ervaring, kennis, kunde en begrip. Wij hebben een missie en dat is vrouwen met fijn haar en haarverlies empoweren.

Kappers zonder haar

Een haarboetiek die gerund wordt door dames met weinig haar? Ja, dat is vrij uniek. En daar zijn wij trots op! Want wij weten als geen ander hoe het is om te struggelen met je haar en hoofdhuid. Als baby hadden we allebei al een aardig kaal koppie. Die baby met die Zwitsal-krul? Dat waren wij! Als je baby bent is dat geen probleem, maar het werd wel een probleem toen we ouder werden. Op de middelbare school merkten we dat we onzeker werden. We begonnen ons haar dikker te laten lijken met hairextensions. Leuk met mooi weer, maar regende het? Dan kon je direct zien dat er ‘nephaar’ op ons hoofd zat. Dit gunnen wij geen enkele vrouw. Sterker nog, het kan natuurlijker en het kan mooier. Echt waar!

We've been there

We begonnen ons steeds meer te storen aan ons haar. Danique ging de kappersopleiding volgen en ontdekte veel over haar eigen haarproblemen. En toen kwam de dag dat we hoorden dat we allebei alopecia androgenetica hebben. Een ziekte waardoor je steeds kaler wordt. Als je nu denkt: ‘maar meiden, jullie foto’s zijn prachtig!’ Klopt! Dat komt omdat wij inmiddels allebei een haarstuk dragen. En ook het dragen van een haarstuk brengt een hoop emoties met zich mee. We’ve been there. And it’s not all done yet.

“ Wij willen die kapper zijn, die we zelf hadden willen hebben toen we nog jonger waren. ”

Waarom Daan en Maan?

Waarom begint een tweeling een haarboetiek voor vrouwen met haar- en hoofdhuidproblemen? Kaalheid bij vrouwen is een taboe. En wij willen dat taboe doorbreken. Wat de oorzaak van je haarverlies ook is, het overkomt je, daar kun je niet veel aan doen. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat je de juiste producten gebruikt en in de steol gaat zitten bij een kapper zie zegt: ‘jij wilt laagjes, maar ik denk dat we een voller effect kunnen creëren als we het zus of zo doen.’ Een kapper die zegt: ‘jouw hoofdhuid heeft deze oliën nodig om het te voeden. En dit kunnen we proberen om je haar sterker te maken.’ Wij willen die kapper zijn, die we zelf hadden willen hebben toen we nog jonger waren.

We zijn zelf het voorbeeld dat een haarstuk niet nep hoeft te ogen.

Je mag je prachtig voelen. Een haarstuk mag je er geweldig uit laten zien. Elke dag weer. Wij kunnen jou hiermee helpen!

We hebben ondertussen al heel veel vrouwen kunnen helpen.

Vrouwen die last hadden van hun hoofdhuid kunnen weer hun haar los dragen. Vrouwen met angst voor de kapper, komen nu voor hun maandelijkse selfcare-moment bij ons in de kappersstoel.

Wij helpen jou verder.

Wij zijn die kapper die jou meer vertrouwen geeft wanneer je haar dunner wordt of wanneer je haar uitvalt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Bijvoorbeeld als we toffe acties hebben. Of als er nieuwe producten in de winkel verkrijgbaar zijn. Of wanneer we weer vrouwen hebben mogen empoweren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!