Waarom Daan&Maan?

Daan&Maan is een haarvriendelijke kapper. Dat betekent dat wij enkel en alleen met haar- en huidvriendelijke producten werken. Deze producten, Hairborist en This Green, 100% natuurlijk. Wij zijn jouw kapper voor het wassen en knippen van je haar. Ook als dat een heel klein puntje moet zijn. Ook als je compleet iets anders wilt. En we denken altijd met je mee. Elk haar is anders. Wil je een andere haarkleur? Wij kleuren haar met Hairborist. Dit is een natuurlijke haarkleuring op basis van planten. 100% vegan, 100% afbreekbaar, 100% dierproefvrij. Daar worden wij, jij en onze aarde blij van. Maar bovenal is het goed voor je huid en innerlijke systeem. Voel jij je niet op je gemak in een gewone kapsalon? Heb je moeite om advies aan te nemen van een kapper die zelf dik en prachtig haar heeft en wil je natuurlijk simpelweg zelf mooi haar? Wij helpen jou!

Je kan bij ons terecht voor:

Natuurlijke haarproducten

Alle shampoos en haarproducten die wij gebruiken in de haarboetiek en haarspa zijn van Hairborist en This Green. Deze zijn 100% natuurlijk van aard. Je kunt deze producten bij ons in de boetiek kopen, zodat je er thuis ook gebruik van kunt maken!

Allergieën en hoofdhuidirritatie

Krijg jij al een kriebelende hoofdhuid als je alleen al kijkt naar de shampoos in een drogist? De shampoos die je in reguliere winkels kunt kopen zitten vol met chemische stoffen. Stoffen die ervoor zorgen dat jij vaker je haar wilt wassen, waardoor je talgproductie overuren gaat draaien. De kans dat je allergisch of intolerant bent voor één van de duizenden stoffen in deze shampoos is groot. Met hoofdhuidirritatie tot gevolg. Gezond haar begint bij de hoofdhuid. Daarom kun je ook bij ons terecht als je van jouw geïrriteerde hoofdhuid af wilt. Want je haar los dragen zonder je zorgen te hoeven maken om roos of schilfers? Dat gunnen we elke vrouw.

Zwangerschap en hormonen

Ben jij op dit moment zwanger of geef je borstvoeding? Reguliere verfproducten voor het haar kunnen schadelijk zijn voor jou en je baby. Daar wordt niemand blij van. Daarom maken wij gebruik van haarverf van Hairborist. Dit is natuurlijke verf op basis van planten. Deze planten worden zongedroogd en tot poeder gemalen. Deze verf is 100% veilig voor jou en je baby. Daar wordt iedereen wél blij van! Ook kunnen je hormonen verstoord raken van het gebruik van verkeerde haarproducten. Dat komt door parabenen en sulfaten. Wil jij je hormoonhuishouding terug in balans krijgen? Dan ben je in onze haarboetiek op het juiste adres.

Chemo en medicatie

Uitvallend haar, kaalheid en huidproblemen kunnen ook een medische reden hebben. Chemotherapie moeten ondergaan is er daar helaas één van. Als je midden in een chemotraject zit of herstellende bent van chemo, kan het heel fijn zijn om een afspraak te maken bij Daan&Maan. Veel vrouwen vinden het spannend om met een kaal hoofd naar de kapper te gaan. Ze denken: ‘Er zit toch geen haar meer op mijn hoofd?’, maar juist dán kan het heerlijk zijn om bijvoorbeeld een wellnessbehandeling in onze haarspa te boeken. Ook bij langzaam terug groeiend haar is het wenselijk dat er liefdevol met het haar omgegaan wordt. De haren zijn fragiel, breekbaar en de haarvezels dienen beschermd te worden. Bij Daan&Maan werken we met natuurlijke producten die vriendelijk en zacht zijn en positief bijdragen aan jouw welzijn: aan jouw huid, haar en innerlijk systeem.

Alopecia, stress en haaruitval

Wist je dat één op de 10 mensen te maken krijgt met haarverlies? Mannen én vrouwen. Vaak is dit een vervelende vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Haaruitval door stress en door de stress weer meer haaruitval. Spanning is nooit de oorzaak, maar wel een trigger. Zeker bij langdurige stresssituaties kun je last krijgen van veel haarverlies. Door spanning en nervositeit kun je dus je haar verliezen. Natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar je merkt misschien wel op dat je haar bovenop je hoofd dunner wordt. Of dat je in het algemeen steeds meer haaruitval hebt. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Alopecia betekent kaalheid. Eén van de meest voorkomende vormen is Alopecia Androgenetica. Dit is de vorm die wijzelf ook hebben. Daarnaast zien we ook vaak Alopecia Areata, Frontale Fibroserende Alopecia en Telogeen Effluvium. Misschien is er bij jou nog niets concreet vastgesteld. Je kan als eerste stap naar de huisarts gaan of naar de dermatoloog en ook wij kijken, adviseren en denken graag met je mee. Wij kiezen in onze haarsalon voor een zo natuurlijk mogelijke aanpak, zodat jouw haar niet nog verder beschadigd raakt en jouw innerlijke systeem niet nog verder belast wordt.

NIEUWSGIERIG?​