Media


wat maakt haar een vrouw

Wij Lisanne, Daan & Maan zijn een tijdje geleden gestart met de campagne ‘Wat Maakt Haar Een Vrouw’. We hebben alle drie een vorm van alopecia en willen haaruitval bij vrouwen bespreekbaar maken. Dit doen we middels een podcast en een expositie.

Met de campagne “wat maakt haar een vrouw’ wordt op visuele en verhalende wijze zichtbaar gemaakt dat vrouwelijkheid en schoonheid niet worden gedefinieerd door het haar van een vrouw. Een vrouw met haaruitval moet kunnen deelnemen aan de maatschappij zonder oordelen van anderen, ze hoeft zich niet te schamen voor hoe ze eruitziet.

Daarom worden in de campagne vier krachtige vrouwen verbeeld binnen verschillende hedendaagse thema’s/activiteiten. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd voor de aandoening en het vrouwelijke schoonheidsideaal in het dagelijks leven. De thema’s die hierbij horen zijn: vrije tijd, zelfliefde, relatie en sport. Iemand met haarverlies voelt zich binnen deze thema’s vaak heel onzeker, terwijl het voor iemand zonder haarverlies de normaalste zaak van de wereld is. Deze thema’s worden op een luchtige en positieve wijze verbeeld, want iemand met haarverlies wil immers niet zielig gevonden worden. Tegelijkertijd zal de campagne kracht uitstralen en wordt zichtbaar gemaakt dat iedereen ertoe doet ongeacht het uiterlijk.

Posters kopen?

Dat kan! Ze zijn verkrijgbaar in A2 en A3 formaat! Wil jij meehelpen het taboe rondom alopecia te doorbreken? Ben je bijvoorbeeld zelf kapper of huidspecialist en heb je nog een lege muur bij jou in de salon of wachtruimte.