Over Ons

Wij zijn Danique en Manon. De hashtag die wij gebruiken is #thinhairtwins 👯

Haar voor haar

Weet: jij bent niet alleen. Wij zijn er voor jou.

Wij zijn er voor jou: de vrouw met veel haar. De vrouw met fijn haar. De vrouw met haarverlies. Vind jij het spannend om naar de kapper te gaan? Wil je liever niet dat de kapster op jouw hoofdhuid kijkt? Omdat je weer krijgt te horen dat je hoofdhuid onrustig is? Omdat je weer krijgt te horen dat je haar toch wel echt heel fijn is? Omdat – door je haarproblemen – gebruikte shampoos alsnog veel te agressief zijn? Voelt je hoofdhuid geïrriteerd aan als je naar de kapper bent geweest? Moet je hoofdhuid altijd herstellen van een kappersbezoek en id deze rood, trekkerig en schilferig? Maar bovenal: voel je je niet gehoord?

We've been there

We begonnen ons steeds meer te storen aan ons haar. Danique ging de kappersopleiding volgen en ontdekte veel over haar eigen haarproblemen. En toen kwam de dag dat we hoorden dat we allebei alopecia androgenetica hebben. Een ziekte waardoor je steeds kaler wordt. Als je nu denkt: ‘maar meiden, jullie foto’s zijn prachtig!’ Klopt! Dat komt omdat wij inmiddels allebei een haarstuk dragen. En ook het dragen van een haarstuk brengt een hoop emoties met zich mee. We’ve been there. And it’s not all done yet.

waarom Daan&Maan

Waarom begint een tweeling een haarboetiek voor vrouwen met haar- en hoofdhuidproblemen? Kaalheid bij vrouwen is een taboe. En wij willen dat taboe doorbreken. Wat de oorzaak van je haarverlies ook is, het overkomt je, daar kun je niet veel aan doen. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat je de juiste producten gebruikt en in de stoel gaat zitten bij een kapper zie zegt: ‘jij wilt laagjes, maar ik denk dat we een voller effect kunnen creëren als we het zus of zo doen.’ Een kapper die zegt: ‘jouw hoofdhuid heeft deze oliën nodig om het te voeden. En dit kunnen we proberen om je haar sterker te maken.’ Wij willen die kapper zijn, die we zelf hadden willen hebben toen we nog jonger waren.

We zijn zelf het voorbeeld dat een haarstuk niet nep hoeft te ogen.

Je mag je prachtig voelen. Een haarstuk mag je er geweldig uit laten zien. Elke dag weer. Wij kunnen jou hiermee helpen!

We hebben ondertussen al heel veel vrouwen kunnen helpen.

Vrouwen die last hadden van hun hoofdhuid kunnen weer hun haar los dragen. Vrouwen met angst voor de kapper, komen nu voor hun maandelijkse selfcare-moment bij ons in de kappersstoel.

Wij helpen jou verder.

Wij zijn die kapper die jou meer vertrouwen geeft wanneer je haar dunner wordt of wanneer je haar uitvalt.

Haarspecialisten zonder haar

Een haarboetiek die gerund wordt door dames met weinig haar? Ja, dat is vrij uniek. En daar zijn wij trots op! Want wij weten als geen ander hoe het is om te struggelen met je haar en hoofdhuid. Als baby hadden we allebei al een aardig kaal koppie. Die baby met die Zwitsal-krul? Dat waren wij! Als je baby bent is dat geen probleem, maar het werd wel een probleem toen we ouder werden. Op de middelbare school merkten we dat we onzeker werden. We begonnen ons haar dikker te laten lijken met hairextensions. Leuk met mooi weer, maar regende het? Dan kon je direct zien dat er ‘nephaar’ op ons hoofd zat. Dit gunnen wij geen enkele vrouw. Sterker nog, het kan natuurlijker en het kan mooier. Echt waar!

“Wij willen die kapper zijn, die we zelf hadden willen hebben toen we nog jonger waren.”