Haarverlies – Alopecia

Help je haar valt uit?

Wat nu? Is het gewoon haarverlies of is het misschien Alopecia? Wist je dat 50% van de mensen rond hun 50e levensjaar al 50% van hun haar verloren zijn en dat een dergelijke hoeveelheid haarverlies normaal is? Gemiddeld tussen de 30 en 100 haren per dag verliezen is volstrekt normaal, dus als je ’s ochtends een paar haren op je kussen aantreft of wat extra haren in de doucheafvoer ziet, is dat geen reden om je zorgen te maken. Wist je dat mensen gemiddeld 10 tot 20 haargroeicyclussen hebben? Haarverlies kan te maken hebben met de natuurlijke levenscyclus van je haar. Haar groeit, rust en valt uiteindelijk uit om plaats te maken voor nieuw haar. Deze cyclus is constant en normaal, dus af en toe wat haarverlies hebben hoort erbij. Gelukkig is haarverlies niet altijd blijvend. Veel mensen ervaren tijdelijk haarverlies als reactie op stress of ziekte. Het haar kan terug groeien zodra de oorzaak is aangepakt. Als je je zorgen maakt over abnormaal haarverlies, zoek dan contact met een arts, dermatoloog of praat er met ons over.  

Maar wat als je veel meer haar verliest en je je zorgen begint te maken? Wat als je merkt dat je haar dunner wordt dan je zou willen? Dan kunnen verschillende andere factoren een rol spelen, zoals:

Twijfel je?

 Boek een informatiegesprek. Dat kan gewoon vanuit je eigen huis via beeldbellen. Of maak een afspraak in één van onze salons.

Wij geloven niet in wondermiddeltjes voor vrouwen, maar wel in natuurlijke haar- en huidvriendelijke producten. Bij mannen ligt dat anders dan Mannenhaarverlies.

Natuurlijke producten dragen bij aan een goede verzorging, waardoor de haren het een stukje makkelijker hebben. Want op een gezonde hoofdhuid, eentje zonder microplastics en hormoon verstorende stoffen, kan je haar in ieder geval beter groeien.