Verschillende kwaliteiten haar

Er zijn super veel verschillende haarsoort kwaliteiten. Hoe kies je de juiste? Wij bieden in onze haarboetiek alleen maar haar aan wat we zelf ook zouden willen dragen en dat betekent dat het van goede kwaliteit is en het er natuurlijk uitziet. Ben je opzoek naar een andere vezel en staat deze er niet tussen, betekent dat niet dat we deze niet in onze Haarboetiek hebben. De meest voorkomende haarsoorten leggen we even kort voor je uit.

Synthetisch haar

Is een kunstvezel en is dus gemaakt van plastic. Het is zeer geschikt voor korte modellen tot op de schouder. Bij lengtes over de schouder adviseren we je liever echt haar. Wil je, op het wassen na, een onderhoudsvrije coupe, dan is echt haar misschien wel iets voor jou, want het is kleurvast en zit altijd in hetzelfde model.

Synthetisch haar gaat ongeveer 4 tot 6 maanden mee bij intensief dragen en sommige mensen doen er wel een jaar mee. Een gewone synthetische vezel mag niet geföhnd worden, dus voor de “niet zo handige” of “gemakzuchtigen” onder ons is dit echt een uitkomst. Het haar even wassen en natuurlijk laten drogen en je zet het de volgende dag zo weer op je hoofd en bent ready to go!

Hittebestendige kunstvezel

Deze synthetische vezel kun je wel föhnen en stylen. Elk merk heeft weer een andere naam, zoals futura of pp vezel. Deze vezelstructuur kun je veranderen en na het wassen valt het gewoon weer in de oude coupe. Erg handig als je wel de voordelen van synthetisch haar wilt hebben en ook af en toe je coupe wilt veranderen.

Voor beide synthetische vezels geldt, ze kunnen niet gekleurd worden en zijn niet geschikt om mee te slapen.

Indian hair

Het Indian hair is echt haar en van oorsprong bruin. De structuur kan van fijn tot grof zijn en van stijl tot golvend. Dit type haar komt het dichtst in de buurt van Europees haar. Logischerwijs moet het haar bewerkt worden wanneer een andere kleur gewenst is en kun je je voorstellen dat hoe blonder het haar is, hoe intensiever het bewerkt is. Het haar kan, ook na bewerking, nog gekleurd worden. Dit doen wij heel voorzichtig en zullen altijd eerst een proefplukje kleuren zodat we er zeker van zijn dat de kleur mooi uitpakt. Indian hair is in lange lengtes te verkrijgen tot wel maximaal 50 cm. Qua prijs is het goedkoper dan Europees natuur haar.

Europees natuur haar

Europees haar is echt haar en in alle kleuren verkrijgbaar. De structuur kan van fijn tot grof en van steil tot krullend zijn en is onbewerkt. Europees natuur haar is nog helemaal intact waardoor het tal van mogelijkheden biedt. We kunnen meerdere kleuren toevoegen of highlights zetten, een subtiele uitgroei of een totaal andere kleur realiseren. De lengtes variëren van 15 cm tot en maximaal 35 cm. Feit is dat het best lastig is om aan onbewerkt Europees natuur haar te komen. Hoeveel mensen hebben tegenwoordig hun haar wel niet gekleurd?! Het haar wat wij aanbieden is maagdelijk, dus daar is nooit een kleurtje aan te pas gekomen. En dan te weten dat we meestal niet van één maar vaak van wel drie mensen haar nodig om een volledig haarwerk te kunnen maken.

Remy hair